Broccoli met gehaktsaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 30-04-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt
  • 400 gram broccoli
  • 50 gram magere spekreepjes
  • 1 st ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 st rode paprika
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el tomatenketchup
  • 1 el groene pesto
  • peper en zout

Bereiden

Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snij deze in kleine stukjes. Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes en kook deze beetgaar in water met zout, uit laten lekken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verhit de olie en bak de spekjes in ca 3 min. krokant. Voeg de ui en knoflook toe en fruit in ca. 5 min glazig. Voeg hierna de paprika toe. Schep het gehakt erdoor en bak het bruin en maak het los met een vork. Voeg paprikapoeder, de tomatenketchup en de pesto toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe de broccoli op warme borden en schep het gehaktmengsel erover, Bestrooi met de pijnboompitten. Lekker mer penne en groene salade.

Bronvermelding