'Spaans varkenshaasje', van Albert en Janny

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 07-02-2020 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g champignons en ......

Bereiden

200 g champignons 15 g gevogeltefond 2 stuks knoflook (teentje) 1 dl madeira 5 cl olijfolie 1 g saffraan 5 g Spaanse peper 800 g tomaten 300 g ui (wit) 600 g varkenshaas - Verhit 2/3 van de olijfolie en bak hierin de met peper en zout ingewreven stukjes vlees gaar. Neem ze uit de pan, houd ze warm. Snipper de uien, fruit ze glazig in de rest van de olijfolie. - Pel de tomaten, haal de pitten weg, laat ze smelten bij de uien, samen met het uitgeperste teentje knoflook. Voeg de fond toe en de saffraan met stukjes peper of tabasco en laat dit alles 10 minuten trekken onder deksel. - Verhit de olie in een hapjespan opnieuw. Bak daarin de champignons en de truffel in plakjes. Blus af met madera. Laat het vocht voor de helft verdampen. Voeg de saus toe. Kook nog even door en breng alles op smaak met peper en zout. Snijd de haasjes in schuine plakken, schep de saus erover. - Serveer hierbij gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen gekookt met dunne reepjes rode paprika, versierd met reepjes rauwe ham. Recept van Albert Tielemans en Janny de Moor

Bronvermelding