Kalfsfricandeau met sinaasappelsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 70 minuten,

Laatst aangepast: 25-10-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 500 gr kalfsfricandeau
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 tl ketoumbar
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 200 ml creme fraiche
  • 1 tl suiker
  • zout
  • peper

Bereiden

In een pan de boter verhitten, 1 eetlepel achterhouden. De fricandeau bestrooien met zout en peper en in ca. 6 minuten rondom bruin bakken. Aan het vlees 1,5 dl sinaasappelsap toevoegen en fricandeau in ca. 30 á 40 minuten met deksel schuin op de pan bijna gaar braden. Fricandeau uit de pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen. Bakvet uit de pan schenken. Aan aanbaksel de rest van de boter toevoegen. Knoflookteentje uitpersen boven pan. Knoflook ± 1 minuut fruiten. ketoumbar, wijn en rest van sinaasappelsap toevoegen en aanbaksel losroeren. Op hoog vuur tot de helft laten inkoken. Creme fraiche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Fricandeau in plakken snijden. Saus in kom apart erbij serveren.

Materialen

aluminiumfolie

Bronvermelding