Biefstuk met gepofte sjalotjes en knoflook

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 haasbiefstukjes van 125 gram
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 500 gram sjalotjes
  • 2 hele bollen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels fijngesneden gladde peterselie
  • zout en zwarte peper

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden. Snijd de boven en onderkant van de knoflookbollen af. Snijd ook de onderkantjes van de sjalotjes af. Doe de sjalotjes en knoflook in een kleine braadslee. Sprenkel er 1 eetlepel olie over, denk af met aluminiumfolie en zet ze 40 tot 50 minuten in de oven tot ze boterzacht zijn. Druk de sjalotjes en knoflook zodra ze genoeg zijn afgekoeld uit de velletjes en doe ze in een kleine kom. Sprenkel er 1 eetlepel olijfolie en balsamico over en roer de peterselie en zout en peper naar smaak erdoor. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de biefstukjes met de rest van de olijfolie en de worcestershiresaus. Zout en peper ze en rooster 2 minuten aan iedere kant voor medium steaks. Serveer met het sjalot knoflookmengsel.

Bronvermelding