Ajam Semur - Smoor van Kip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 kg aardappelen
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 tomaten
  • 1 blokje bouillon
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • olie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiden

Snij de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met wat peper, zout en kerriepoeder. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Ontvel de tomaten en snij deze in blokjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook eventjes. Voeg de reepjes kipfilet toe en bak deze mooi bruin. Doe dan de tomaat, beetje ketjap, peper, zout en nootmuskaat erbij. Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit samen met de aardappelplakjes bij het vleesmengsel. Giet er 1 deciliter water bij, breng aan de kook, draai de hittebron wat lager en smoor het gerecht in ongeveer 20 á 25 minuten gaar. Je kunt het gerecht serveren met doperwtjes en boontjes.

Materialen

Bronvermelding