Andijviestamppot variant

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 100 gram mager rookspek in dobbelsteentjes
  • 500 gram andijvie
  • 30 gram boter of margarine
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 theelepels mosterd
  • nootmuskaat

Bereiden

Aardappelen koken. Intussen boter smelten en het rookspek zachtjes uitbakken. Frankfurster worstjes in plakjes snijden. Andijvie wassen en in smalle reepjes snijden, weer wassen en uitslaan. Aardappelen afgieten, stampen en het spek met het bakvet, andijvie, tomatenketchup en mosterd erdoor roeren. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak maken en als laatste de plakjes Frankfurter worstjes erdoor scheppen. Alles weer even goed doorwarmen. Tip: In plaats van rookspek en worstjes kan men er ook krokant gegrilde speklapjes bij geven met mosterdsaus.

Materialen

Leuke variatie: vervang het spek, de tomatenketchup, nootmuskaat en de mosterd door · 300 gram shoarmareepjes · 100 gram ongezouten cashewnoten · 1 dl crème fraîche · 150 gram gehalveerde cherry- of kerstomaatjes · 1 tl komijn (djinten) (Conimex)

Bronvermelding