Aardappel-prei koekjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-08-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 900 gram rösti
  • 225 gram fijne prei
  • 1 losgeklopt ei
  • 85 gram belegen goudse kaas
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 5 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 85 gram bruin broodkruim (of paneermeel)
  • bloem om te bestrooien

Bereiden

* Meng de rösti met de prei en de melk, mosterd, kaas, peterselie en tijm goed door. * Maak er balletjes van en druk ze op een met bloem bestoven ondergrond uit tot platte koekjes van 9 cm diameter en 3 cm dikte. * Leg de koekjes op een schoon bord of rooster. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en verdeel de helft van het broodkruim erover. Draai ze om en doe dit nog eens. * Leg de koejes op een licht ingevette bakplaat en bak ze 15 minuten. * Draai ze voorzichtig om met een spatel. Bak ze nog 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Je kunt ze ook in de koekepan bakken maar dat is wat vetter. Lekker met tomaten.

Bronvermelding