Eigen recept van...

Avatar

Boternotenkoek met gember

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 23-10-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 6 gemberbolletjes
  • 3 el gembernat
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram zachte roomboter + extra voor invetten
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 1 snufje eidooier
  • 50 gram walnoten
  • suiker voor bestrooien

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C, Was en rasp de citroen. Hak de gemberbolletjes fijn. Kneed het bakmeel, de boter, basterdsuiker, gehakte gember, 2 el gembernat, zout en de citroenrasp door elkaar. Vet de bakvorm in en verdeel het deeg erover. Bestrijk het deeg met een losgeklopte eidooier en druk de walnoten in het deeg en bestrooi met een beetje suiker. Laat de boterkoek net onder het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar worden. Laat hem op een rooster afkoelen.

Materialen

Bakvorm (ca. 20 cm doorsnede)

Bronvermelding