Gekarameliseerde nectarines op een bedje van krokant filodeeg

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 03-08-2008 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 vellen filodeeg van 24x24 cm
  • 75 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 1-2 tl venkelzaadjes, fijngewreven
  • 2-3 el fijne tafelsuiker
  • 3-5 rijpe necatrines, in dune partjes

Bereiden

Leg een plakje deeg op bakpapier op de bakplaat en bestrijk het deeg met gesmolten boter. Strooi er wat venkel over en 1 tl suiker. Leg hierop weer een plak deeg en herhaal de handelingen. Leg op deze manier alle deegplakjes op elkaar. Verdeel de partjes nectarine over het deeg en bestrijk de vruchten en het deeg met de rest van de boter. Strooi er 2tl suiker over en bak de taart in 15-20 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden krokant en goudgeel. nb. De nectarines kunnen ook worden vervangen door perziken en abrikozen.

Materialen

Bakplaat - bakpapier

Bronvermelding