Menu
Pasta mimosa (spinazie spaghetti)
Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Laatst aangepast: 26-10-2005 | 2 keer bewaard
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 5 eieren
- 6 à 8 teentjes knoflook
- 2 pakjes diepvries spinazie
- 200 gram gorgonzola
- 250 ml. creme fraiche
- 2 uien
- peper en zout
- 20 blaadjes basilicum
Bereiden
VOORBEREIDING: pel de teentjes knoflook en snipper ze fijn.
snipper de uien.
kook de eieren in 5 à 6 minuten hard.
ontdooi de spinazie .
zet een pan met ruim water op voor de spaghetti en doe hierin een scheut olijfolie en een vleesbouillonblokje en breng aan de kook en kook hierin de spaghetti aldente gaar.
BEREIDING: rul het gehakt met wat peper en zout in een grote koekepan.
fruit de knoflook en de uien ff mee.
laat ondertussen de spinazie goed uitlekken in een zeef ( druk ff goed al het vocht eruit ) en voeg dit bij het gehaktmengsel.
snij de gorgonzola in stukjes en voeg dit er ook bij.
voeg de creme fraiche toe.
snij de gekookte eieren in plakjes en voeg deze ook bij het gehaktmengsel.
voeg als laatste de blaadjes basilicum toe ( scheuren ) en warm het gehakt - spinaziemengsel goed ddor.
serveer met de spaghetti.
Bronvermelding
Bron onbekend