Pastarol met Spinazie, Kaas en Walnoten

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 15-11-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren

Bereiden

pasta: 450 g volkorenbloem 5 eieren snuifje zout 1 eetlepel olijfolie farce: 450 g bladspinazie (diepvries) 200 g ricotta 100 g mascarpone 75 g gehakte walnoten 75 g gemalen parmezaan 2 eieren nootmuskaat saus: 3 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie 1 literblik gepelde tomaten 1 laurierblaadje 1/2 koffielepel gedroogde marjolein (of oregano) zout peper garnituur: 50 g gemalen parmezaan Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Druk de groente extra goed uit en vermeng ze met de ricotta en de mascarpone. Voeg de walnoten bij en meng goed. Klop de eieren los met de parmezaan. Voeg bij het spinaziemengsel en breng het op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Zet het even aan de kant. Maak de pasta: strooi de bloem uit op een schoon werkvlak, maak in het midden een kuiltje. Breek daarin de eieren, voeg een snuifje zout bij en giet de olijfolie in het kuiltje. Meng tot een glad en elastisch deeg. Rol op een met bloem bestrooid werkvlak het deeg uit tot een rechthoek van 60 x 30 cm. Strijk de spinaziefarce op het deeg (laat 4 cm vrij langs de randen). Rol op en wikkel in een neteldoek. Bind de uiteinden dicht met keukentouw. Breng in een diepe pan gezouten water (of groentebouillon) aan de kook. Leg de pastarol voorzichtig in de kokende vloeistof en laat 35 tot 40 minuten zacht sudderen. Maak intussen de saus. Fruit de geplette knoflookteentjes in de hete olijfolie. Voeg de gepelde tomaten en de kruiden bij, dek af en laat 15 minuten sudderen. Neem de pastarol uit de vloeistof en laat uitlekken. Verwijder de neteldoek, verdeel de rol in vingerdikke schijven. Serveer op een spiegel hete tomatensaus, op voorverwarmde borden met de gemalen parmezaan in een kommetje apart. FIJNPROEFADVIES U kunt ook fijne witte bloem nemen voor het deeg, of half volkorenmeel en half witte bloem.

Bronvermelding