Ovenschotel: Bloemkool-gratin met tartaar

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 5 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 10-02-2012 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr tartaar
  • 1 bloemkool
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • geraspte (oude) kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder

Bereiden

Mijn favoriete bloemkoolrecept, al veel succes mee geoogst: - verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in weinig water en zout in ca. 10 minuten beetgaar - pel en snipper intussen de ui - snijd de champignons in plakjes - verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig - bak de champignonplakjes mee - voeg de tartaar toe met de paprikapoeder en bak het geheel al omscheppend rul - roer de gezeefde tomaten erdoor en laat de saus ca. 5 minuten sudderen - giet de bloemkool af en leg de roosjes in een lage ovenschaal - schep de tartaarsaus erover en strooi de geraspte kaas erover (zoveel als je lekker vindt) - schuif de schaal onder een hete grill en laat de kaas in ca. 4 minuten smelten * lekker met rijst. * evt kun je voor een mediterraan teintje door de schotel nog verse tomaten in partjes doen en/of provençaalse kruiden of pesto naar smaak toevoegen

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding