Grieks: Spanakopitta

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 28-08-2006 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg (450 gr)
  • 1 kilo spinazie
  • 4 uien
  • 400 gr feta
  • 4 eieren
  • 4 takjes munt (of 2 tl kruizemunt van Silvo)
  • 4 takjes peterselie
  • olijfolie
  • bloem
  • zout

Bereiden

Spanakopitta (spinazie en feta in deeg): - was de spinazie en hak de blaadjes heel fijn - doe de spinazie in een vergiet en bestrooi met wat zout - laat de spinazie ca. 1 uur staan en knijp deze daarna zeer goed uit - laat 10 plakjes bladerdeeg ontdooien - verwarm de oven voor op 230 gr. C - pel en snipper 4 uien - bak de uien in een beetje olijfolie glazig - klop 4 eieren los, houd wat achter voor het bestrijken van de taart - was 4 takjes peterselie en 4 takjes munt en hak ze fijn - verkuimel de feta en meng deze met de spinazie, ui, eieren en de kruiden - bestrooi een werkvlak met bloem, leg 2 keer 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot 2 deeglappen ter grootte van de springvorm - vet de vorm in en bekleed deze met de eerste deeglap - verdeel de vulling over de deegbodem en leg de tweede deeglap erop; druk de randen goed aan en maak in het midden van het deeg een luchtgaatje - bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei - bak de taart middenin de oven in ca. 45 minuten gaar en goudbruin

Materialen

vergiet, deegroller, springvorm (24 cm)

Bronvermelding