Geitenkaas-tijm-uientaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 25-11-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartige taart-deeg
  • 50 gram ongezouten boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 grote rode uien, in ringen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 150 ml slagroom
  • 1 el fijngehakte tijmblaadjes
  • 100 gram milde, zachte geitenkaas (bv. Bettine Blanc)
  • gemengde sla, voor erbij

Bereiden

Bekleed (ingevette) taartvorm met de (ontdooide) plakjes deeg voor hartige taart. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Smelt de boter en de olijfolie in een koekenpan. Roerbak de ui en knoflook zachtjes 20 min tot ze zacht en goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. (Giet eventueel de uien af; nogal veel boter!) Klop in een kom de eieren+ eidooiers+ slagroom door elkaar. Roer er de ui en de gehakte tijm door en schenk in de deegbodem. Verkruimel de geitenkaas erover en zet in de oven (iets onder het midden). Garneer met takjes tijm en serveer met een salade.Bak 35-40 minuten tot de taart goudbruin is.

Materialen

taartvorm 24 cm doorsnede

Bronvermelding