Menu
Pasta: Macaroni uit de oven
Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,
Laatst aangepast: 09-10-2005 | 8 keer bewaard
Ingrediënten
- 350 gr (volkoren)macaroni
- 500 gr stroganoff gehakt
- 100 gr salami (aan één stuk)
- 400 gr macaronigroentenpakket
- 1 zakje mix voor macaroni (bijv Knorr)
- 150 gr geraspte jonge kaas
- 150 ml water
- vloeibare margarine (om in te vetten)
Bereiden
- verwarm de grill voor
- snijd de salami in kleine blokjes
- kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking; laat de macaroni na het koken goed uitlekken in een vergiet
- laat een hapjespan warm worden; bak het gehakt zonder boter of olie in de hapjespan rul
- voeg het macaronipakket toe en bak het geheel nog ca. 3 minuten
- voeg 150 ml water en de inhoud van het zakje macaronimix toe; breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes doorkoken
- meng de macaroni en de salami door het gehaktmengsel
- vet een ovenschaal in met de vloeibare margarine en schep de helft van de macaroni in de schaal; verdeel de helft van de kaas erover en schep hieroverheen de rest van de macaroni; strooi de overgebleven kaas over het gerecht en zet de schaal ca. 5 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten en lichtbruin is
* serveer het gerecht bijvoorbeeld met een tomatensalade
Materialen
ovenschaal, oven, hapjespan, vergiet
Bronvermelding
Bron onbekend