Pasta: Macaroni uit de oven

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 09-10-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gr (volkoren)macaroni
  • 500 gr stroganoff gehakt
  • 100 gr salami (aan één stuk)
  • 400 gr macaronigroentenpakket
  • 1 zakje mix voor macaroni (bijv Knorr)
  • 150 gr geraspte jonge kaas
  • 150 ml water
  • vloeibare margarine (om in te vetten)

Bereiden

- verwarm de grill voor - snijd de salami in kleine blokjes - kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking; laat de macaroni na het koken goed uitlekken in een vergiet - laat een hapjespan warm worden; bak het gehakt zonder boter of olie in de hapjespan rul - voeg het macaronipakket toe en bak het geheel nog ca. 3 minuten - voeg 150 ml water en de inhoud van het zakje macaronimix toe; breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes doorkoken - meng de macaroni en de salami door het gehaktmengsel - vet een ovenschaal in met de vloeibare margarine en schep de helft van de macaroni in de schaal; verdeel de helft van de kaas erover en schep hieroverheen de rest van de macaroni; strooi de overgebleven kaas over het gerecht en zet de schaal ca. 5 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten en lichtbruin is * serveer het gerecht bijvoorbeeld met een tomatensalade

Materialen

ovenschaal, oven, hapjespan, vergiet

Bronvermelding