Groene groenten met knoflookdressing

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g verse spinazie
  • 185 g sperziebonen
  • 4 courgettes
  • 6 teentjes knoflook
  • 120 ml olijfolie
  • 3 el balsamico
  • zwarte peper

Bereiden

Kook (of stoom) de spinazie, bonen en courgettes of bereid ze in de magnetron, allemaal afzonderlijk, tot ze net verkleuren. Giet de groenten af en leg ze op een schaal. Bak voor de dressing de knoflook in een koekenpan of comal op hoog vuur tot de velletjes geschroeid zijn. Laat iets afkoelen en pel ze. Pureer vervolgens de knoflook, olie, azijn en zwarte peper naar smaak in een keukenmachine of blender. Roer er dan de peterselie door en schep de dressing over de groenten.

Materialen

keukenmachine/blender

Bronvermelding