Knoflook-courgettesoep

Soepen, Voorgerecht, 2 personen, Anders.

Laatst aangepast: 06-10-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine ui
  • 25 gr boter
  • 1 el bloem
  • 3 dl melk
  • 3 el gevogeltefond (of 1/2 kippebouillontablet)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 el fijngehakte koriander

Bereiden

Knoflook pellen. Courgette in kleine stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. Smelt de boter in een pan en bak hierin de ui en de courgette ca. 4 minuten op matig vuur. Pers de knoflook erboven uit en roer er de bloem doorheen. Bak dit even mee. Voeg de melk en de gevogeltefond (of bouillontablet) toe. Breng de soep al roerende tegen de kook aan en laat hem ca. 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneren met fijngeknipte koriander.

Bronvermelding