Preitaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 03-02-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 theel suiker
  • 2 theel zout
  • 2 kuipjes smeerkaas a 100 gram
  • 100 gram zachte boter of margarine
  • 6 eieren
  • 1 kg prei
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 blikje mais

Bereiden

Springvorm invetten. In kom doen: bloem, suiker, zout, 1 kuipje smeerkaas en boter. Dit tot een samenhangende bal kneden. In vorm deeg uitdrukken met opstaande rand. Tot gebruik in de koelkast zetten. Intussen 3 eieren in 10 minuten hardkoken, laten schrikken, pellen en in plakjes snijden. Van prei lelijke blaadjes en de worteltjes verwijderen. In ringen van ong. 2 cm snijden. Wassen en in een pan met weinig water en zout ong. 10 minuten bijna gaar koken. Dit goed laten uitlekken. In een kom 3 eieren loskloppen, 100 gram geraspte kaas erdoor roeren. Mais laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 175 graden. Taartbodem bestrijken met 1 kuipje smeerkaas. Plakjes ei erop leggen. De prei en de mais erover verdelen. Eimengsel erover schenken. 50 gram geraspte kaas erover strooien. In midden van de oven preitaart in ong. 35 minuten gaar en bruin bakken (als een breinaald er schoon uitkomt, is de taart klaar).

Materialen

springvorm rond 20 cm

Bronvermelding