(HAPJES) 4 Snacks voor bij de borrel

Anders, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 446 keer bewaard

Ingrediënten

  • boursin

Bereiden

Kruidige filo-pakjes - filodeeg - Boursin Snijd filodeeg in kleine vierkantjes. Leg in het midden van elk deeglapje wat Boursin (Look en Fijne Kruiden). Vouw de pakketjes toe en bak ze in de oven. Dit is een ideaal recept om uw creativiteit te tonen, want u kunt ook andere soorten Boursin gebruiken, en de Boursin eventueel versieren met gehakte noten, stukjes paprika, olijven, tomaat, °°°°° Zalige zalmrolletjes - verse room - spinazieblaadjes - enkele plakken gerookte zalm - Boursin (Look & Fijne Kruiden) Meng een Boursin (Look & fijne kruiden) met een drietal lepels verse room tot een smeuïge, homogene mengeling. Doe er enkele gekookte spinazieblaadjes bij. Met deze mengeling kunt u vier plakken gerookte zalm beleggen. Rol de zalm op met behulp van bakpapier en leg de rollen, gewikkeld in het papier, enkele uren in de diepvriezer. Even voor het serveren haalt u de rollade uit de diepvriezer en snijdt u er kleine rondjes van. Leg de hapjes op een schotel en versier met enkele snippers sinaasappelschil. Tip: Dit recept smaakt ook lekker met ham ! °°°°° Romige pastaschelpen - pastaschelpen niet te klein - Boursin - rode paprika's - olijven - walnoten - peterselie - oregano Kook pastaschelpen al dente. Meng Boursin (Look en Fijne Kruiden) met fijn gesneden rode paprika's, olijven, walnoten, peterselie en oregano. Vul de pastaschelpen met de kaasmengeling en sluit ze met een tandenstoker. Verwarm de schelpen enkele minuten in de microgolfoven tot ze binnenin goed warm zijn. °°° Kaaskoekjes Ingrediënten (32 stuks): - 45 g bloem - snuifje selderijzout - 45 g margarine - 50 g geraspte belegen Gouda - 50 g geraspte parmezaan - 1 eierdooier - Solo Culinesse - 1 ei - wat sesamzaadjes Zeef de bloem met het selderijzout. Snijd er met twee messen de koude Solo in blokjes onder. Voeg de twee soorten geraspte kaas toe als de Solo bijna volledig in de bloem is verwerkt. Blijf nog even verder snijden met de twee messen tot er zich grove kruimels/klonters vormen in het deeg. Maak een kuiltje in het midden, doe er de eierdooier in en snijd verder met de twee messen. Kneed vervolgens het deeg tot een bal. Wikkel de bal in plasticfolie, druk plat en laat hem ± 30 minuten in de koelkast opstijven. Bestuif het werkblad met bloem. Rol de deegbal uit tot een 4 mm dik vierkant van 20 x 20 cm. Snijd het vierkant in 16 kleine vierkantjes, halveer elk vierkantje nog eens diagonaal zodat je driehoekjes krijgt. Leg de driehoekjes op de bakplaat en laat ze nogmaals zo'n 20 minuten rusten in de koelkast. Verwarm een oven voor tot 190 °C. Bestrijk een bakplaat met Solo Culinesse. Bestrijk alle koekjes met het losgeklopt ei, bestrooi ze met wat sesamzaad en bak ze in 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een taartrooster en bewaar ze in een afgesloten koekjesdoos tot de dag van het feest. bron. wereldse gerechten

Bronvermelding