Kaneelbroodjes

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram witte bloem
  • 1 1/3 schepje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 ei
  • 2 schepjes gist
  • 3 dl melk
  • 75 gram boter
  • 25 gram extra boter om deeg te besmeren
  • 165 gram bruine basterdsuiker
  • kaneel naar smaak

Bereiden

Alle ingrediënten (behalve 25 gram extra boter, bruine basterdsuiker en kaneel) in de broodmachine doen en dit op de pizzastand kneden en laten rijzen. Deegbal uitrollen tot een rechthoekige lap van 40 bij 50 cm. Dit besmeren met de 25 gram extra boter. 150 gram bruine basterdsuiker hierover overdelen en kaneel naar smaak. De deeglap in de lengte doorsnijden. 2 lappen van 20 bij 50 cm. Het deeg oprollen. 2 rollen van 50 cm. Iedere rol verdelen in 12 stukjes. De stukjes in de beboterde schaal doen. 6 bij 4 stukjes. Nog extra 15 gram bruine basterdsuiker en kaneel hierover strooien en dit alles ongeveer 2 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 250°. Schaal in het midden van de oven op het rooster plaatsen. Daarna de oven terugzetten op 200°. Ongeveer een half uur in de oven bakken. Heerlijk bij de koffie of thee als ze nog een beetje warm zijn.

Materialen

Broodmachine, deegrol, rechthoekige keramische of glazen ovenschaal 20 bij 30 cm.

Bronvermelding