Diverse Borrelhapjes met vlees

Anders, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 04-10-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • room

Bereiden

KALFSFRICANDEAU MET SELDERIJSALADE Voor 16 rolletjes: * 1 kleine knolselderij * zout * versgemalen peper * 1 eetlepel azijn * 1 blikje peren (400 gr) * 200 gr blauwe kaas (bijvoorbeeld Danish Blue) * 1 bekertje zure room * 3 eetlepels mayonaise * 16 plakken gebraden kalfsfricandeau * peterselie voor de garnering Bereidingstijd: circa 40 minuten Snijd de knolselderij in plakken van circa 1 cm dik, schil ze en snijd ze in grote stukken. Breng water met de azijn en wat zout aan de kook en kook de stukken knolselderij in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Rasp de stukken knolselderij op de grove rasp van de foodprocessor of snijd ze in dunne reepjes. Druk de reepjes knolselderij in een schone theedoek goed droog en doe ze in een kom. Snijd de uitgelekte peren in blokjes en doe ze met de verbrokkelde kaas bij de knolselderij. Roer de zure room met de mayonaise en wat peper tot een gladde saus en schep die door de selderijsalade. Laat de salade afgedekt rusten. Afwerking: Schep de salade nogmaals goed door en breng zo nodig verder op smaak. Leg de plakjes fricandeau naast elkaar op het werkvlak en schep op ieder plakje een flinke lepel van de salade. Rol de plakjes als puntzakjes op en leg ze naast elkaar op een platte schaal. Garneer met plukjes peterselie. Variatietip: Vervang de kalfsfricandeau door gebraden kalkoensalade. De selderijsalade kan ook kant-en-klaar worden gekocht. MINI LOEMPIA'S Voorbereidingstijd: circa 35 minuten Frituurtijd: circa 12 minuten Voor ca. 12 personen * 1 pak deeg voor loempia's * 2 gedroogde, geweekte Chinese zwarte paddestoelen * 2 kleine kipfilets * 2 fijngehakte lente-uitjes * 100 gr fijngehakte bamboeschoten * 1 gesneden rode paprika * plantaardige olie om te frituren * 120 gr gehakte taugé * 1 eetlepel sojasaus * 2 theelepels fijn geraspte groene gember * 1 eetlepel zoete sherry * 1/2 theelepel suiker Bereiding: Haal de deegvellen uit elkaar en snijd ze in vierkantjes en dek ze tot gebruik af met een keukendoek. Pers de paddestoelen goed uit, snijd de steeltjes eraf en hak ze fijn. Snijd de kip in kleine stukjes. Bak de kip, de paddestoelen, de ui, de bamboeschoten en de paprika in 2 eetlepels olie tot de kip wit wordt. Voeg de taugé toe en bak deze kort mee. Voeg de sojasaus, de gember, de sherry en suiker toe. Laat afkoelen. Schep op elk stuk deeg twee theelepels vulling, vouw 1 hoek naar binnen. Vouw daarna de 2 zijkanten naar binnen en rol de loempia's op. Dompel ze in water en druk het deeg goed vast. Bereiding: Bak de loempia's in matig hete olie goudgeel. Laat ze uitlekken en serveer ze met pruimensaus of sojasaus. Tip: Als de vulling zeer vloeibaar is, twee vellen deeg gebruiken zodat de vulling niet gaat lekken tijdens het bakken.

Bronvermelding