Vegetarische Rijstschotel

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • rijst

Bereiden

Benodigdheden: 300 gram rijst 250 gram tomaten 200 gram sperziebonen 150 gram wortelen 4 eieren 100 cc groentenbouillon 4 el. sojasaus wat olijfolie Naar smaak: 4 el seroendeng (kokos-pindamengsel), knoflook, bosuitjes en gemberwortel De rijst volgens de gebruiksaanwijzigingen op het pak koken. In de tussentijd de eieren naar smaak half hard of hard koken. De knoflook, de bosuitjes en de gemberwortel schoonmaken en fijn hakken. De sperziebonen af halen en in stukjes van ca. 3 cm. breken. De worteltjes schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Je kunt eventueel ook kant en klare wortelreepjes kopen. De bleekselderij in dunne ringen snijden. De tomaten in kokend water ontvellen en het zaad eruit halen. De tomaten in kleine blokjes snijden. Eventueel kun je hier tomatenblokjes uit blik voor gebruiken. Zodra de rijst klaar is deze afgieten. 2 el olijfolie in een wok verwarmen en de rijst even kort roerbakken. Dan de rijst uit de wok nemen en weer 2 el olijfolie in de wok verwarmen. De knoflook, bosuitjes en de gemberwortel in ca. 2 minuten roerbakken. Daarna de sperziebonen, de wortelreepjes en de bleekselderij ca. 3 minuten roerbakken. Dan de groentebouillon toevoegen en ca. 5 minuten laten sudderen. De tomaten en de rijst mee verwarmen. De groenterijst schotel verdelen over 4 borden en eventueel naar smaak 1 el sojasaus en 1 el seroendeng over elk bord verdelen. Het gerecht garneren met een ei in 4 stukjes gesneden. En eet smakelijk. bron Bea's afslankmethode

Bronvermelding