Menu
Rosbief
Ingrediënten
- 1 kilo rosbief
- 1/2 theelepel peper
- 2 eetlepels worcesthersaus
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels cognac
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel zout
Bereiden
Vermeng de peper met de worchestersaus, 3 eetlepels olie, de cognac en cayennepeper, besprenkel het vlees met dit mengsel en marineer alles afgedekt gedurende 1 uur, keer het vlees tijdens het marineren regelmatig om.
Verwarm de oven voor op 250 graden, bestrijk het rooster met olie, haal de rosbief uit de marinade, dep hem droog en wrijf hem in met het zout.
Leg het vlees op het in geoliede rooster en schuif het rooster boven de braadslede op de tweede richel van de oven, braad het vlees 25 minuten, geeft het vlees mee nadat er met een vinger op is gedrukt, dan is het nog rood van binnen: reageert het nauwelijks op deze behandeling, dan is het van binnen roze, snijd de rosbief in dunne plakken, schenk het braadvocht uit de braadslede erover en serveer het vlees onmiddelijk.
Materialen
oven