Pasta: Spaghettisaus bolognese di pappa

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 05-11-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pond rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (of gezeefde tomaat)
  • 1/2 courgette
  • 150 gr champignons
  • 1 groene paprika
  • 1 bouillonblokje
  • 1 scheutje olijf- of zonnebloemolie
  • 1/3 flesje bier
  • oregano, witte peper

Bereiden

- Uien, paprika, champignons en courgette schoonmaken en kleinsnijden - in een gewone kookpan een beetje olie doen - uien glazig bakken - gehakt toevoegen en rul bakken - paprika, champignons en courgette toevoegen en meebakken - knoflook erdoor persen - tomatenstukjes + sap erbij doen - tomatenpuree erdoor mengen - beetje oregano en witte peper toevoegen - bouillonblokje erin kruimelen - ca. 20 minuten laten pruttelen met deksel op de pan en steeds omroeren - de laatste minuten 1/3 flesje bier toevoegen * Dit is de traditionele Italiaans bolognesesaus met toegevoegde groentes, uiteraard te serveren met spaghetti en bijvoorbeeld broccoli met gesmolten kaas. Een beetje parmezaanse strooikaas en wat zilveruitjes/augurken erbij. * Naar smaak kunnen paprika en/of champignons weggelaten worden. Ook kunt u bijv. ham, salami, wortel , bleekselderij of andere groenten toevoegen en naar smaak worcestersauce, tomatenketchup en kruiden. * Tomatenpuree/blokjes kan vervangen worden door gezeefde tomaat (Heinz tomato frito)

Materialen

gewone kookpan, knoflookpers

Bronvermelding