Franse Mosselsoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 27-09-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl olijfolie
  • 500 gr mosselen
  • 750 ml visbouilon
  • 1.5 eetl tomatenpuree
  • 120 gr wortel
  • 1 kleine prei
  • 120 gr ui
  • 1 teentje knoflook fijngesneden

Bereiden

Verhit de olie.Bak de helft van de mosselen samen met de prei,ui,wortel en knoflook aan.Doe er de tomatenpuree op en roer het geheel goed door.Voeg de witte wijn en visbouillon erbij en kook het geheel 25 min.Pureer daarna alles.Breng de soep op smaak met zout en een snufje cayennepeper.Bak de rest van de mosselen even en verdeel ze over 4 borden.Giet de soep erop.(garneren met geraspte pittige kaas).

Bronvermelding