(K) ei blij, ontbijt of lunch, van deze superlekkere ei- gerechten wordt iedereen vrolijk

Anders, Lunch, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-07-2010 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • DIVERSEN

Bereiden

GEBAKKEN EITJES MET HAM UIT DE OVEN : ( voor 2 pers. ) Breng 3 el slagroom aan de kook en verdeel deze over 2 oven-schaaltjes. Leg in elk schaaltje een plak rauwe ham en breek in elk schaaltje 2 eieren, de dooiers moeten heel blijven. Bak de eieren 10-15 min. in een voorverwarmde oven op 200 g tot het eiwit gestold is, maar de dooiers nog zacht zijn. Breng op smaak met zout & peper. ZACHTGEKOOKT EN GEVULD MET ROEREI : * Voor de gekookte eitjes; Kook ze heel zacht in 2-3 min., tik het kopje eraf en bestrooi ze met flinters gerookte zalm of met zalmeitjes. Doop er reepjes geroosterd witbrood in. * voor 4 eitjes gevuld met roerei ; Smelt 15 g boter in een pan met dikke bodem. Klop 8 eieren ( open 4 eieren heel voorzichtig, zodat het roerei kan worden geserveerd in de lege schalen ) met 40 g boter, zout & peper met een vork door elkaar tot alles net gemengd is. Schenk dit in de pan en laat de eieren heel langzaam op zacht vuur stollen, gebruik een vlamverdeler of zet de pan bovenop een andere pan met heet water ( au bain marie ) Blijf voortdurend roeren tot de eieren net stollen, het mengsel moet nog zeer smeuïg zijn. Breng op smaak met fijngesneden peterselie en bieslook. Vul 4 lege eierschalen voorzichtig met het roerei. SALADE MET EI, AARDAPPEL, GEROOKTE KIP EN AVOCADO : * Voor 4-6 personen ; Kook 400 g aardappels in ca 20 min. gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in partjes. Kook 6 eieren in ca 7 min. hard. Pel ze en snijd in partjes. Meng de eieren met de aardappelen, 2 ontvelde tomaten in blokjes gesneden, 200 g gerookte kip in reepjes en 2 avocado's in reepjes. Meng voor de dressing 1 fijngesneden sjalotje, 3 el mayonaise, 3 el zure room, 1-2 tl mosterd, 3-4 el fijngesneden kruiden ( bieslook, bladpeterselie en koriander ), zout & peper naar smaak. Schenk de dressing over de salade. Lekker met vers stokbrood. FRITTATA MET RAUWE HAM EN GROENE ASPERGES : * Voor 4 personen ; Bak 1 fijngesneden ui, 75 g rauwe ham in reepjes, een snuf tijm en 500 g groene asperges in stukjes, al roerend 15 min. op zacht vuur in 2 el olie tot de asperges beetgaar zijn. Klop 8 eieren los in een kom en roer er 50 g geraspte Parmezaanse kaas en 2-3 el bladpeterselie doorheen. Voeg het asperge-mengsel toe en zout & peper naar smaak. Verhit 2 el olie in een koekenpan en schenk daarin het eimengsel. Bak de omelet op zacht vuur, keer de omelet en bak ook de andere kant goudgeel. De Frittata kan zowel warm als koud worden gegeten. TOSTI MET BACON EI EN TOMAAT : * Voor 4 stuks ; Bak 4-8 plakjes bakbacon in een droge koekenpan krokant. Snijd 1 klein, plat Turks brood in 4 punten, halveer overlangs en bestrijk de binnenkant dun met boter. Kook 4 eieren in ca 7 min. hard, pel ze en snijd in plakjes. Beleg de onderkanten van het brood met bacon, plakjes tomaat en ei. Bestrooi met zout & peper en leg er een plak jonge boerenkaas op. Dek af met de bovenkant van het brood en druk goed aan. Rooster de tosti's in 3-5 min. krokant. ( witbrood kan ook )

Materialen

pan

Bronvermelding