Peshawri Naan

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 8 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 19-09-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 kopjes zelfrijzend meel en....

Bereiden

• 1 kop warm (niet heet) water • 1 kop warm (niet heet) melk • 1 el. suiker • 1 zakje or 1 1/2 el droge gist. • 1 el zout • 3 el rechtsraaiende yoghurt (dahi) • 2 1/2-3 el. ghee of olie • 2 el. poppy seeds of uien-zaad (eventueel) • 2 el meel om uit te rollen Voor de vulling • 8 el. mengsel van fijngehakte noten (amandel of pistache), rozijnen en cocos. FIJN! anders barst het deeg als je het uitrolt. Bereiding: Deeg: Mix melk, water en gist in een kom. 15 -20 minuten laten rijzen. Zeef de bloem, zout en bakpoeder in een kom. Maak een gat in het middel van het bloemmengsel en doe daar de yoghurt en olie/ghee in. Maak een zacht brooddeeg door het melkmengsel beetje bij beetje toe te voegen en te kneden. Goed doorkneden. Afdekken met plasticfolie en laat voor 4 uur 'rijpen' op een warme plaats. Het deeg moe ongeveer eens zo hoog worden.Als je een broodmachine hebt, stel die dan in op pizza deeg. Kneed het deeg weer en laat het weer rijzen tot het weer tweemaal zo groot is. Het maken van de Naans: Traditioneel worden Naan in een indiaase oven gebakken, maar een makkelijke manier is onder de HETE grill zoals een taandoori Roti. Verwarm de grill tot maximum en laat de tray onder de grill verwarmen. Naans die op een koude tray gelegd worden, zullen aan de bodem plakken en leerachtig worden. Intussen; Deel het deeg in 8 porties en rol tot balletjes. Dek ze af. Rol steeds 4 naans tegelijk uit (zoveel als onder je grill kan)Plet de ballen en doe een lepel notenmix in het midden. Vouw de randen naar het midden en plak ze aan elkaar en rol ze tot een bal. Doe wat meel op het werkblad en rol de ballen voorzichtig uit tot 20 cm14. Plaats de naan op de verwarmde tray. Doe nog wat Ghee over de bvenkant en doe er evt wat zaadjes op. Doe de naan onder de grill. ze zullen vrij snel bellen vormen. Draai ze om en laat de andere kant ook bruin worden. Notes • Cooking naans in an oven: • Naans are usually made in a hot tandoor, an Indian oven. Heat oven to maximum, around 225º C/430º F. Leave tray inside the oven, to heat really well, for approximately 10 minute, before you place the naans on it. If the oven is not hot, you will get stiff/hard/leathery naans. • Bake in the centre of HOT oven, for approximately 10 minute. Nans puff up. When ready, they have a few brown blisters or specks scattered on the surface. • You will have to keep a close watch, to make sure that the nans do not burn. • Once cooked, serve immediately

Bronvermelding