Amuse champignon-rosbief

Anders, Hapje, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 11-02-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kastanje champignons
  • 1/2 ltr. droge witte wijn
  • 1 el. citroen
  • zout en peper
  • 2 teentjes knoflook
  • handje peterselie
  • 4 plakje rosbief
  • zeezout

Bereiden

Champignons met keukenpapier schoon vegen en steeltjes verwijderen. (voorzichtig losdraaien) Citroen uit persen Hak de peterselie fijn. In pannetje, wijn, citroensap, olie, zout en de peterselie oor elkaar kloppen. Knoflook er boven uit persen en goed om roeren Geheel aan de kook brengen en op zacht vuur circa 3 minuten laten koken. Champignons door de marinade scheppen, laten afkoelen en circa 2 uur laten staan. Af en toe om roeren . Champignonshoedjes uit de marinade nemen en op keukenpapier laten uit lekken. In elk hoedje keen stukje rosbief tot roosje vouwen. Op amuse lepel leggen. Garneren een gemarineerd toefje peterselie

Materialen

keukenpapier citruspers knoflookpers 4 amuse lepels

Bronvermelding