Uitleg geroosterde groenten

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-09-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 scheut olijfolie
  • zout en peper
  • kruiden
  • groenten

Bereiden

De groenten: Bijvoorbeeld venkel, bleekselderij, bospeen (voorgekookt), prei (voorgekookt), paprika (geel en rood), gehalveerde tomaten, courgette, aubergine (met zout + drooggedept), groene aspergetips, rode ui, oesterzwammen en champignons, knolselderij, gehalveerde knoflookbollen in schil (snippers verbranden). Zorg dat ze tegelijkertijd klaar zijn door op te letten op de grote waarin je ze in snijd en leg groenten die minder tijd nodig hebben later in de schaal of haal ze eruit en houdt ze warm in aluminiumfolie. Variatietips: - Voeg kruiden toe, zoals: verse of gedroogde tijm, rozemarijn of oregano. - Specerijen, zoals: chilipeper of komijn. - Bedruppel de groenten na roosteren met balsamicoazijn of citroensap. - Kleine zwarte olijven erdoor. - Omwikkel wortel, prei of knolselderij met rauwe ham of spek. - Rasp grove parnezaan of grana padano. - Laatste paar minuten pijnboompitten, amandelschaafel, pistachenootjes. - Betrooi met verse tuinkruiden of basilicum. Schep de groenten om met wat olijfolie. Verspreid de groenten in een laag over de bodem van een grote ovenschaap of braadslede en bestrooi met wat zout en peper. Knijp er eventueel wat citroen over uit. Dek losjes af met aluminiumfolie en schuif de groenten in een voorverwarmde oven (200 C). Verwijder na 15 minuten de aluminiumfolie en laat de groenten daarna in nog zo'n 30 minuten beetgaar worden (en geschroeide randjes krijgen). 10 Minuten voor de groenten klaar zijn, wat cherrytomaatjes toevoegen.

Materialen

grote ovenschaal of braadslede (is beter) aluminiumfolie

Bronvermelding