Ezeltje of Rosbief, anders dan anders

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-12-2011 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • dikke lende of ezeltje
  • 1 pakje boursin
  • plakken belegen kaas

Bereiden

Het "ezeltje" is een stuk vlees van de achtervoet van een rund. Het vlees is heel gemakkelijk te bereiden. Vandaar de naam "ezel". Immers, zelfs de grootste ezel kan dit stuk rundvlees bereiden. In Amsterdam noemen ze hetzelfde stukje vlees daarom "een stukkie pas getrouwd" en in Twente een "eerste huwelijksstuk". Dit vlees lukt altijd: rose gebakken is het lekker en gaar gebakken is het ook lekker. Bestrijk de bovenkant van het vlees met de Boursin, beleg het met de plakken kaas. Leg het vlees op een rooster. Prik de vleesthermometer in het hart van het vlees. Zet het vlees in de oven tot 50 C op de thermometer. 750 gr. rosbief of dikke lende / ezeltje heeft zo ± 20 min. nodig om 50 C te krijgen stuk van 1000 gr: oven 130 C na 20 min kerntemp vlees 28 C oven 130 C na 30 min kerntemp vlees 45 C oven 130 C na 50 min kerntemp vlees 52C

Materialen

oven 130 C oventhermometer

Bronvermelding