Aardbeienijs met honing-walnoten

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 04-11-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 el vloeibare honing
  • 100 gr gepelde walnoten, grof gehakt
  • 1 ltr aardbeien-roomijs
  • 500 gr aardbeien, in stukjes

Bereiden

Honing met walnoot ca. 3 min zachtjes verwarmen en van vuur nemen. Noten-mengsel op bakpapier scheppen. Aardbeien met poedersuiker en 1 el water 2 min koken. Daarna pureren in foodprocessor of met staafmixer. Ca. 2 min laten afkoelen. IJs uit vriezer nemen en in 5 min iets zachter laten worden. Aardbeienpuree direct door ijs roeren en tot gebruik in vriezer terugzetten. IJs in bakjes of coupes scheppen en honing-walnotenmengsel erop scheppen.

Materialen

bakpapier, ingevet

Bronvermelding