Apple- crumble

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-09-2005 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg gemengde appels
  • 1,5 dl appelsap
  • 50 gr rozijnen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 75 gr koude boter
  • 50 gr basterdsuiker
  • slagroom
  • vanille ijs

Bereiden

De appels schillen, halveren, van het klokhuis ontdoen en met het appelsap, de rozijnen en het kaneel 15 minuten koken. Van het vuur af de vanillesuiker en de suiker erbij roeren en de appels klein maken, het hoeft niet glad te zijn. Ovenschaal invetten en de appels erin doen. In een kom de bloem zeven, de koude boter erbij doen en met twee messen klein snijden. De basterdsuiker toevoegen en kneden tot een kruimelig deeg. De kruimeltjes over de appels strooien en 30 minuten in een oven van 175 graden bakken. Opdienen met een bolletje vanille ijs en slagroom.

Materialen

oven

Bronvermelding