Menu
Aardappelkoekjes met paddestoelenragout
Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten,
Laatst aangepast: 29-06-2012 | 2 keer bewaard
Ingrediënten
- 300 gr aardappelen
- 150 gr courgette
- 3 el geraspte kaas
- zout en peper
- 1 el bloem
- 2 el olie
- 2 el boter
- 50 gr bacon
- 1 fijngesneden ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gr kastanjechampignons
- 1 el bloem
- 2 dl kippenbouillon
- 3 el crème fraîche
- 2 el fijngesneden peterselie
- worcestershire saus
Bereiden
Boven een zeef de aardappelen en de courgette raspen, vocht goed eruit drukken. Mengen met de geraspte kaas, zout, peper en 1 el bloem. In 2 el olie steeds 4 hoopjes aardappelmengsel scheppen, platdrukken en in ca.8 min aan beide kanten goudbruin bakken.
Ondertussen in 2 el boter 50 gr bacon uitbakken. 1 fijngesneden ui en 1 geperst teentje knoflook ca.. 5 min meebakken. De gehalveerde champignons 2 min meebakken. 1 el bloem erover strooien en 3 min meebakken. 2 dl kippenbouillon erbij schenken en 8 min zachtjes laten koken. 3 el crème fraîche, zout, peper en wat worcestersaus saus erdoor roeren en doorwarmen. Bestrooien met de peterselie.
Bronvermelding
andere bron