Aardappelkoekjes met paddestoelenragout

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-06-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr aardappelen
  • 150 gr courgette
  • 3 el geraspte kaas
  • zout en peper
  • 1 el bloem
  • 2 el olie
  • 2 el boter
  • 50 gr bacon
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr kastanjechampignons
  • 1 el bloem
  • 2 dl kippenbouillon
  • 3 el crème fraîche
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • worcestershire saus

Bereiden

Boven een zeef de aardappelen en de courgette raspen, vocht goed eruit drukken. Mengen met de geraspte kaas, zout, peper en 1 el bloem. In 2 el olie steeds 4 hoopjes aardappelmengsel scheppen, platdrukken en in ca.8 min aan beide kanten goudbruin bakken. Ondertussen in 2 el boter 50 gr bacon uitbakken. 1 fijngesneden ui en 1 geperst teentje knoflook ca.. 5 min meebakken. De gehalveerde champignons 2 min meebakken. 1 el bloem erover strooien en 3 min meebakken. 2 dl kippenbouillon erbij schenken en 8 min zachtjes laten koken. 3 el crème fraîche, zout, peper en wat worcestersaus saus erdoor roeren en doorwarmen. Bestrooien met de peterselie.

Bronvermelding