Verscholen eieren met krieltjes & spinazie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-08-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 stuks Eieren
  • 250 gram Gemengd gehakt
  • 2 stuks Beschuit
  • Peper & zout
  • Nootmuskaat
  • 75 gram Boter of Margarine
  • 750 gram Krielaardappeltjes
  • 75 gram Boter of margarine
  • 600 gram Diepvries Bladspinazie

Bereiden

4 eieren in 8 minuten hardkoken. Intussen het gehakt aanmaken met peper, zout, nootmuskaat, fijngehakte beschuit en 1 ei. Alles goed mengen. Even laten rusten. De krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing in een hapjespan met 75 gr. boter bakken. De diepvries spinazie in een pan zachtjes verwarmen, weinig zout toevoegen, op laag vuur. Van het gehakt vier lapjes vormen en hierin de hard gekookte en gepelde eieren wikkelen. In de braadpan de boter of margarine heet laten worden. De gehaktballen op een niet te heet vuur bruin en gaar braden in ongeveer 15 minuten. Laat het geheel nog even door sudderen. Intussen zijn de krieltjes lekker bruin en is de spinazie ook warm. Serveer de krieltjes op vier borden schep de spinazie ernaast. Halveer de de gehakt ballen en leg de helften naast de spinazie en de krieltjes met het ei naar boven. Eet smakelijk

Materialen

Pan, Hapjes pan, & braadpan.

Bronvermelding