Spinazie Briestamppot

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 25-08-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 1/2 kilo aardappels
  • zout, versgemalen peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 250 gram brie
  • 4 eetlepels boter
  • 750 graam panklare verse spinazie
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels grove mosterd

Bereiden

Schil en was de aardappelen. Snij de aardappels in stukken en kook ze met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Pel en pers de knoflook. Was de tomaatjes en snij de brie in stukken. Verhit in een pan 3 eetlepels boter en bak de knoflook ca. 1 minuut. Voeg de spinazie toe aan de knoflook en roerbak ca. 4 minuten Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de boter en de crème fraîche. Roer de spinazie met de tomaatjes, mosterd en de brie door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper

Materialen

pureestamper

Bronvermelding