Stamppot: Hete bliksem met spek en stroop

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 03-03-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr gerookt ontbijtspek, in dikke plakken
  • 700 g kruimige aardappelen, geschild in blokjes
  • 3 dl runderbouillon van tablet
  • 500 g zoete appels, geschild in partjes
  • 50 g boter
  • stroop, versgemalen peper

Bereiden

Zet de aardappelblokjes op met de runderbouillon en vul aan met water tot de aardappels een vingerkootje onder staan. Kook ze 5 minuten en leg dan de plakken spek en de aardappelpartjes er bovenop. Sluit de pan en kook nog op zacht vuur 15 min. verder. Giet alles af, haal het spek uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer de boter met de aardappelen en appel tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel stroop. De strooppot kan ook op tafel gezet worden. Snijd het spek in repen en leg ze op de stamppot.

Bronvermelding