Salade van spinazie, blauwe kaas en avocado met geroosterde pitten

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • spinazie

Bereiden

350 gr. jonge malse spinazie 100 gr. champignons, in plakjes gesneden 2 hardgekookte eieren, fijngeprakt 75 gr. blauwe kaas, in blokjes van 1 cm. dressing 1 teen knoflook gehakt 200 gr. verse roomkaas 1 eetlepel dijonmosterd 1 eetlepel citroensap 1 avocado, geschild en ontpit en in blokjes van 1 cm. 12 sneetjes van een klein stokbrood geroosterd 50 gr. pitten (pompoen, pijnboom of dergelijke geroosterd zout vers gemalen peper Doe de spinazie met de champignons, eieren en blauwe kaas in een slakom. Meng de benodigdheden voor de dressing en roer het goed door elkaar. Schep de dressing door de salade. Breng hem op smaak met wat zout en peper. Verdeel de salade over de bordjes, leg er de avocadoblokjes en de sneetjes geroosterd brood op en strooi er de geroosterde pitten over. Serveer meteen. Tip: Je kunt hiervoor ook andere groenten gebruiken, zoals prei, artisjokken of aspergers.

Bronvermelding