Kipcocktail

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-08-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 kippenbouillontablet
  • 200 gram kipfilet
  • 75 gram champignons
  • 1 blik ananas 235 gr.
  • citroensap
  • 3 eetl zure room
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1/2 theel. kerriepoeder
  • zout, peper
  • sla
  • 1/2 kiwi

Bereiden

kipfilet koken in het kippenbouillontablet, champignons in dunne plakjes snijden. in kom doen: zure room, mayonaise en kerriepoeder, zout en peper. ei koken, de kiwi in plakjes en de ananas in stukjes snijden, de kipfilet in blokjes snijden en mengen met de champignons en de uitgelekte ananas. Vlak voor het gebruik de sla snijden en een beetje in een mooi schaaltje of glas doen, daarop het kipmengsel en de saus met de zure room eroverheen. Garneren met een plakje ei en een plakje kiwi. erg lekker.

Bronvermelding