Haver, noten vruchtenkoeken

Gebak, Ontbijt, 20 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 21-08-2005 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter
  • 5 el appelstroop
  • 100 gram basterdsuiker
  • 300 gram havermout
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 tl kaneel
  • 75 gram gedroogde cranberry´s
  • 100 gram gerdroogde abrikozen
  • 75 gram gedroogde mango
  • 150 gram pecanoten
  • 100 gram gedroogde appeltjes

Bereiden

Snij het gedroogde fruit in kleine stukjes en de pecanoten in 4-en. Smelt de boter in een grote pan. De boter mag alleen smelten, zeker niet kleuren. Los de appelstroop en de suiker op in de boter. Voeg de kaneel, de havermout en de geraspte kokos toe. Voeg vervolgens het gedroogde fruit en de noten toe. Roer alles goed door elkaar, zodat er een compacte massa ontstaat. Stort alles in het ingevette bakblik, verdeel de massa goed en druk het een beetje aan. Bak ca 45 minuten in de over op stand 4 (ca 180°). Haal het blik uit de oven en laat de koek half afkoelen. Snij de koek in stukken (ca 12 tot 16 stukken) en laat hem verder helemaal afkoelen. De koeken zijn zeer geschikt als ontbijt of als tussendoortje onderweg. De eventuele losse kruimels zijn heerlijk door eem bakje kwark.

Materialen

Rechthoekig bakblik van ca 20 bij 30 cm Oven

Bronvermelding