Hachee

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 24-08-2016 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 400 gram hacheevlees
  • 40 gram bloem
  • 2 grote uien
  • 3/4 ltr vleesbouillon
  • 1/2 dl rode wijn azijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagelen
  • 6 witte peperkorrels
  • 1 theel suiker

Bereiden

vlees in dobbelstenen snijden - boter in de pan verhitten en beetje bij beetje aanbraden - uien snipperen en het vlees hiermee bedekken - met bloem bestrooien en bouillon toevoegen - doe azijn , laurier , kruidnagelen , suiker en peperkorrels erbij - op smaak brengen met peper en zout - 1½ uur laten pruttelen tot het vlees gaar is - lekker met gekookte aardapelen of rijst

Materialen

braadpan

Bronvermelding