Aardappel-knolselderijgratin

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 04-11-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr voorgekookte aardappelplakjes
  • 250 gr knolselderij, in dunne plakken
  • 1 ui, in dunne plakken
  • zout en versgemalen peper
  • 1,25 dl crème fraiche
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 100 gr achterham, klein gescheurd
  • 125 gr geraspte gruyère

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 gr. Aardappel, knolselderij en ui in water met zout in ca. 5 min. bijna gaar koken. Crème fraiche met knoflook verwarmen. Groentemengsel, ham en helft van kaas door knoflookroom roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel in ovenschaal scheppen. Rest van kaas erover strooien. Gerecht in midden van oven in ca. 20 min. mooi korstje laten krijgen. Serveer er gekookte sperziebonen erbij.

Materialen

Ovenschaal, ingevet

Bronvermelding