Aardappelpuree met Parmezaanse kaas

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 18-02-2008 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr bloemige aardappels
  • scheut warme melk
  • 50 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl (witte) truffelolie
  • 50 gr boter
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

Kook de aardappels in iets gezouten water gaar en giet ze af. Knijp de aardappels in een pureeknijper fijn. Meng een scheutje warme melk door de aardappels tot er een zachte puree ontstaat. Meng eerst de zachte boter door de puree en vervolgens de geraspte kaas en de truffelolie. Breng de puree op smaak met peper. De precieze hoeveelheid warme melk en truffelolie hangt af van de gebruikte aardappelsoort.

Bronvermelding