Menu
'Sail 2005', Scheepsgerechten, van weleer, van Jos
Ingrediënten
- allerlei ......
Bereiden
Bij de Nederlandse Christelijke Koopvaardij kon je aan het menu zien, welke dag het was.
-
Op zondag: Soep van de dag en kip met patat en appelmoes
-
Maandag: dezelfde soep, maar dan met groente erbij, dus groentesoep en bruine bonen met toebehoren (Groningse rijsttafel)
Dinsdag: dezelfde soep, maar met tomatenpuree erbij, dus groentetomatensoep en karbonaat.
-
Woensdag: dezelfde soep, dan werd er macaroni in gegooid en was het Minestronesoep en uiteraard een bal gehakt als hoofdmaaltijd.
Donderdag: de ouwe soep was op en je kreeg dan vermicellisoep en nasi of bami.
-
Vrijdag: uiteraard vis en de soep vooraf was vermicellisoep met hetgeen de kok over had.
-
zaterdag: Snert, ook als je in de tropen zat.
's avonds kregen we ook warm eten, de soep van de dag en Labscous, Boston baked beans, macaroni (die de volgende dag de soep inging), American hash,
of een of andere mix met gebakken aardappels.
-
leuk hé, dat ik me dit na 25 jaar nog kan herinneren, maar het was bij iedere Hollandse maatschappij hetzelfde.
groeten
Jos Komen