Aardappelkoekjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 25-03-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 grote aardappels
  • 4 uien
  • 200 gr jonge kaas
  • 2 eieren
  • 2 grote scheppen meel

Bereiden

Rasp de aardappels op de fijnste stand en voeg hier 2 rauwe eieren aan toe. Rasp de uien en snijd de kaas in hele kleine stukjes en voeg dit tevens toe. Schep er wat meel doorheen en roer dit mengsel goed door elkaar. Giet een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan en schep met een lepel voorzichtig wat van het mengsel in de pan. Even met de bolle kant van een lepel plat drukken en na een paar minuutjes omdraaien. Zo heb je overheerlijke mini aardappelkoekjes die erg leuk zijn als bijgerecht! (Bovendien kun je hier erg veel combinaties mee maken door bijvoorbeeld eens kerriepoeder toe te voegen of verse kruiden zoals bieslook enz.)

Materialen

rasp, schaal, koekenpan

Bronvermelding