Aubergine paté

Anders, Voorgerecht, 8 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 14-08-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6/700 gram aubergine
  • 1 th.l. gedroogde oregano
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetl. citroensap
  • 7 eetl. olijfolie

Bereiden

Snij de aubergines in de lengte doormidden en kruis het vruchtvlees in tot op de schil. Besprenkelen met wat olijfolie en plaats de aubergines met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal en zet deze 45 minuten in een voorverwarmde oven van 220 gr. Haal het vruchtvlees uit de aubergines en doe het in een beker samen met peper en zout, oregano, citroen en de olijfolie. Pureer alles tot een crême. Heerlijk op stokbrood of crostini, of gewoon bij een salade.

Materialen

ovenschaal, mixer met maatbeker

Bronvermelding