Varkenshaas met zongedroogde tomaatjes en champignons

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 10-02-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • zout en peper
  • 20 gr boter
  • 2 eetl zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 ml witte wijn
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 250 gr champignons
  • 125 ml creme fraiche

Bereiden

Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan. Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de tomaatreepjes bij het vlees en bestrooi met oregano. Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in ca 30 min langzaam gaar. Schep het vlees uit de pan en dek af met de alu.folie om het warm te houden. Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de creme fraiche erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden. Eet bij dit gerecht rijst of pasta. TIP: Bestrooi het gerecht met ca 150 gr in blokjes gesneden mozzarella toe.

Materialen

aluminiumfolie

Bronvermelding