Gevuld hazelnotenschuim

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-02-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 80 gram tafelsuiker
  • 40 gram gemalen hazelnoten
  • 150 gram griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 2 bananen, in plakjes
  • 50 gram grofgehakte hazelnoten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 130 graden. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en voeg de suiker toe. Schep de gemalen hazelnoten erdoor. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 4 cirkels van 8 cm doorsnede. Spuit op de buitenste rand nog een cirkel om bakjes ervan te maken. Bak de bakjes 1 uur in de over. Schakel de oven terug naar 100 graden als het eiwit te donker wordt. Meng de yoghurt met de honing, de bananen en de gehakte hazelnoten. Vul hiermee de eiwitbakjes. Sprenkel er eventueel nog honing over.

Bronvermelding