Kerriegehaktballetjes

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 12-08-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 1 st ei
  • 1 st appel fijngesneden
  • 1 eetlepel selderieblaadjes fijngesneden
  • 1 st ui fijngesneden
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak
  • paneermeel
  • 2 zakjes kerriesaus knorr
  • boter of bakvet

Bereiden

Gehakt mengen met ei, fijngesneden appel,fijngesneden ui, fijngesneden selderieblaadjes,peper, zout en kerriepoeder. Paneermeel toevoegen tot smeuige massa makkelijk tot balletjes te vormen is. Balletjes ter grootte van coctailballetjes draaien. In pan boter of braadvet verhitten en balletjes rondom bruin bakken. In andere pan saus volgens gebruiksaanwijzing bereiden en bij gehaktbakketjes doen. Even door laten pruttelen.

Materialen

koekepan of hapjespan pannetje voor saus

Bronvermelding