Lasagne met spinazie en gorgonzola

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 30 g margarine
  • 30 g bloem
  • 5 dl melk
  • 300 g gorgonzola
  • 1 tl nootmuskaat
  • 800 g spinazie
  • 40 g pijnboompitten
  • 500 g verse lasagnevallen
  • 4 dl tomatensaus met basilicum

Bereiden

Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan. Voeg de bloem toe, roer goed door. Roer de gorgonzola door de saus en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verhit 1 el olijfolie en roerbak de spinazie. Rooster de pijnboompitten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van de schaal met lasagnebellen. Schenk er 2 dl tomatensaus op, leg hierop de helft van de spinazie en de helft van de pijnboompitten. Dek af met lasagnevellen en schenk hierop de helft van de bechamelsaus. Hierop weer de tomatensaus, spinazie en pijnboompitten, weer een laag vellen en dan de rest van de bechamelsaus. Afdekken met aluminium folie en ongeveer 30 minuten bakken. Na 30 minuten de folie verwijderen en nog 15 tot 20 minuten bakken.

Bronvermelding