'Zuppa di funghi, paddenstoelensoep', verz. door Jorge

Soepen, Voorgerecht, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-01-2020 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g verschillende soorten paddestoelen en .......

Bereiden

600 g verschillende soorten paddenstoelen 2 teentjes knoflook 5 eieren gemalen parmezaanse kaas 1 Spaanse peper gemalen zwarte peper sneden geroosterd grof witbrood 1,5 l groentebouillon of brodo vegetale* - Maak de paddenstoelen schoon en was ze. Fruit de fijngesneden peper en teentjes knoflook even in de olijfolie en voeg de paddenstoelen toe. Bak totdat het vocht is verdwenen en de paddenstoelen kleur krijgen. Voeg 1,5 liter groentebouillon of brodo vegetale* toe en kook een half uur op een zacht pitje. - Klop de eieren met de Parmezaanse kaas en schenk dat mengsel bij de soep. Zodra de eieren beginnen te stollen de soep in diepe borden over de sneden brood scheppen. - *zie recept Brodo Vegetale, elders in dit kookschrift.

Bronvermelding